Choreographer Marika Hedemyr in Belarus

Pressmeddelande 17 november 2009

Koreograf Marika Hedemyr spelar i Vitryssland 21 november 2009

Koreograf Marika Hedemyr har blivit inbjuden att spela föreställningen Minutes 2.0 på den internationella dansfestivalen IFMC i Vitebsk. Föreställningen är ett dansteaterstycke för otraditionella spelplatser och kommer att framföras av dansarna Jerry Pedersen och Josephine Gray i foajén i samband med festivalens Gala Performance lördag 21 November 2009.

Under festivalen, som pågår 19–22 november, kommer Marika Hedemyr även att presentera ett program med svenska dansfilmer – The New Mix, sammansatt av Svenska Institutet, samt ge en master class i koreografi för professionella dansare som medverkar på festivalen. Marika Hedemyrs och Crowd Companys resa sker på uppdrag av Svenska Institutet.

Vi kommer att vara ett annorlunda inslag i festivalen, dels för att vi inte spelar på en traditionell scen, dels för att vi jobbar med dansteater. Mycket av den dans som presenteras under festivalen har sina rötter i den klassiska baletten. Jag ser fram emot att träffa dansare och koreografer från Vitryssland, och att se hur vår föreställning tas emot.

− Marika Hedemyr

Minutes 2.0

I en värld av strikta rörelser, stress, dokument och papper befinner sig en man och en kvinna. De handlar på rutin och rör sig av gammal vana. Men även på kontor och i affärsvärlden kan saker hända, särskilt när personerna släpps ut i fria luften.

Dansare: Josephine Gray, Göteborgs nya stjärnskott inom nutida dans. Jerry Pedersen, som förutom att dansa i Crowd Company sågs senast i Eva Ingemarssons föreställning Defensa − Tesoro II.

Mer info om festivalen IFMC − http://www.artmark.mm.by/

Om Marika Hedemyr – www.crowdcompany.com, www.choreosound.se.

Pressbilder finns på www.pressbild.com, se Koreografer och grupper, Crowd Company, Minutes

För ytterligare info eller intervju – kontakta Marika Hedemyr, 0733-123 551

Minutes 2.0, Photographer A von Brömssen

Minutes 2.0, Photographer A von Brömssen