Marika Hedemyr till PAF i Frankrike

Pressmeddelande 2010-04-19 från Crowd Company

Marika Hedemyr

Marika Hedemyr

Koreografen Marika Hedemyr har bjudits in till residens på PAF, Frankrike 19 april-2 maj 2010.

Under sitt två veckor långa residens på Performing Arts Forum i Reims, kommer Marika Hedemyr att intensifiera repetitionsarbetet med dansteaterföreställningen I denna ljuva. Arbetet kommer att resultera i en soloföreställning där Marika Hedemyr själv står på scenen. Premiären sker på Världskulturmuseet den 6 juni 2010 kl 13.00.

Jag kommer att arbeta konceptuellt med svensk nationalromantik, och min identitet som svensk i en internationell kontext. Jag kommer att utgå från min egen historia – vit medelklass, en dos arbetarpolitik, en dos svenska kyrkan, engagemang i internationellt fredsarbete sen barndomen. Hur exotiskt är det?

Engagerade i föreställningen är bl a Paul Bothén, kompositör och ljuddesigner, Katrin Pettersson, scenograf och Lili Riksén, kostymör.

Mer om Performing Arts Forum:

Performing Arts Forum är en konstnärsdriven plattform och ligger i en gammal klosterskola i den lilla franska byn St Erme, utanför Reims. Performing Arts Forum är till för utövare inom framförallt scenkonst, med möjlighet till konstnärliga och teoretiska möten och processer. Det är både en arbetsplats och en mötesplats för teori och praktik.

http://www.pa-f.net/

Om Marika Hedemyr

Marika Hedemyr är koreograf och dansare i nutida dans, utbildad på Laban Centre i London (1999). Sin inspiration finner hon i vardagliga rörelser, icke-verbal kommunikation och genom att utmana gränser och platser för dansföreställningar. Marika arbetar som frilansande koreograf och driver även danskompaniet Crowd Company.

Mer information om Marika Hedemyr hittar du på:
www.marikahedemyr.com
www.crowdcompany.com  
www.choreosound.se

Bilder på Marika Hedemyr finns att hämta på:
http://www.marikahedemyr.com

Presskontakt

Anna Tarschys, Crowd Company.
www.crowdcompany.com