Marika Hedemyr in residency at Dansens Hus Stockholm

Pressmeddelande 2010-02-12 från Crowd Company

Koreografen Marika Hedemyr har bjudits in till residens på Dansens Hus 15 februari14 mars

Under sitt månadslånga residens på Dansens Hus kommer Marika Hedemyr att genomföra utforskning och skissarbete för ett solo med titeln I denna ljuva. Arbetet kommer att resultera i en soloföreställning där Marika Hedemyr själv står på scenen. Premiären sker på Världskulturmuseet den 6 juni.

Jag kommer att arbeta konceptuellt med svensk nationalromantik, och min identitet som svensk i en internationell kontext. Jag kommer att utgå från min egen historia – vit medelklass, en dos arbetarpolitik, en dos svenska kyrkan, engagemang i internationellt fredsarbete sen barndomen. Hur exotiskt är det? I mitt arbete kommer jag att låta mig inspireras av svenska psalmer, kompositionsstrukturer och nutida musik.

Om Marika Hedemyr 

Marika Hedemyr är koreograf och dansare i nutida dans, utbildad på Laban Centre i London (1999). Sin inspiration finner hon i vardagliga rörelser, icke-verbal kommunikation och genom att utmana gränser och platser för dansföreställningar. Marika arbetar som frilansande koreograf och driver även danskompaniet Crowd Company.

Mer information om Marika Hedemyr hittar du på:
www.crowdcompany.com
www.choreosound.se

Bilder på Marika Hedemyr finns att hämta på www.choreosound.se/Press.htm

Presskontakt

Anna Tarschys, Crowd Company
www.crowdcompany.com

Marika Hedemyr

Marika Hedemyr